EVB op wijkbezoek: a.s. zaterdag Riederhoek!

Na de aftrap in de wijk Binnenland twee weken terug, gaat EVB opnieuw ‘de wijk in’. De politieke partij gaat op wijkbezoek in Carnisselande. Actieve partijleden zijn zaterdag 4 februari actief in de wijk Riederhoek en herkenbaar aan de gele jacks. De EVB bus is uiteraard ook aanwezig! Vanaf ca. 10:00 uur tot 12:00 uur zijn we in de wijk om het gesprek met inwoners aan te gaan over Barendrecht.
Wijktour

De wijktour is onderdeel van de partijfilosofie van EVB. EVB vindt dat lokale politiek herkenbaar en dichtbij moet zijn. Partijvoorzitter Els Schaap over de wijktour: “Traditioneel zoekt de politiek kiezers vooral op in verkiezingstijd. Dan valt er namelijk wat te halen.  Dat vindt EVB te gemakkelijk. We zoeken daarom doorlopend onze inwoners op, bijvoorbeeld door de wijken te bezoeken en het gesprek aan te gaan”.  Een team bestaande uit raadsleden, wethouders, bestuursleden én overige leden wil van inwoners horen hoe zij over hun wijk en over Barendrecht denken, wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan. Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zélf op gesprek komen, in en om de bus, die centraal in de wijk geparkeerd wordt.

Riederhoek

Riederhoek, een groene wijk met dorps karakter, is ca. vijftien jaar oud. Tijdens de bouw van Carnisselande had de wijk een aantal primeurs. Zo werden hier in 2002 de eerste ‘energiearme’ woningen van Barendrecht gerealiseerd, met zonnepanelen als dakpannen. Ook is destijds allergeen-arm gebouwd, speciaal geschikt voor astmapatiënten. In het groenplan is daar ook rekening mee gehouden. Het is één van de redenen waarom je in Riederhoek appelbomen in het openbaar groen tegen komt!

Echt voor Barendrecht

Share this: