EVB op stap met mindervaliden

Belangrijke voorzieningen in Barendrecht zoals het openbaar vervoer, de supermarkt of de huisarts zijn niet altijd goed bereikbaar voor ouderen en mindervaliden. Het is een veelgehoorde klacht in Barendrecht en Echt voor Barendrecht (EVB) krijgt over dit onderwerp veel vragen. Voorbeelden van moeilijk bereikbare plaatsen in Barendrecht zijn de bibliotheek en het theater in Het Kruispunt voor mensen met een visuele handicap en de weekmarkt aan het Binnenhof voor mensen met een rolstoel of een rollator.

Barendrecht kent echter nog veel meer plekken met structurele knelpunten voor mindervaliden en dat is EVB-raadslid Els Schaap een doorn in het oog: “Met een stijging van het aantal 65-plussers, wordt de bereikbaarheid van voorzieningen voor ouderen en mindervaliden alleen maar belangrijker, toch lijkt hier nog maar weinig aandacht voor te bestaan.”

Om aandacht voor het onderwerp te vragen én de praktijk te ervaren, gaat EVB op zaterdag 29 september met enkele mindervaliden “op stap” langs diverse aandachtsgebieden. Wilt u mee of kent u locaties die mindervaliden een doorn in het oog zijn? Meldt u dan aan om mee te lopen of geef het door via onze website. De resultaten van het onderzoek worden later dit jaar aan het college van B&W aangeboden.

Bronvermelding foto: modezorg.nl