EVB kritisch op kosten asielopvang Zuider Carnisseweg

Foto: Noodopvang Zuider Carnisseweg

Vandaag is bekend geworden dat het college van B&W de gemeenteraad verzoekt om een verlenging van de bestaande noodopvang voor asielzoekers aan de Zuider Carnisserweg. Bij de stukken zit ook een evaluatie van de noodopvang tot op heden. In het kostenplaatje valt op dat de opvang 60.000 euro per opvangplek per jaar kost. Alleen al aan eten wordt 52 euro per persoon per dag besteed.

Ons raadslid Jonathan Vrijman is verbaasd over hoogte van deze bedragen: “Hoewel de gemeente niet opdraait voor deze kosten, zijn ze wel erg hoog. Terwijl veel mensen iedere euro moeten omdraaien vanwege dure boodschappen en hoge energielasten, wordt hier 52 euro per persoon per dag aan eten berekend. Hoe is dit mogelijk?”.

Vrijman heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. Zo zou er gekeken moeten worden of deze kosten omlaag kunnen en of de bewoners van de noodopvang niet zelf zouden kunnen koken en schoonmaken. Ook informeert hij in hoeverre de kosten voor deze noodopvang verschilt ten opzichte van andere opvanglocaties in de regio. Lees hieronder de volledige vragen.

Schriftelijke-vragen-EVB-verlenging-noodopvang-Zuider-Carnisserweg

Share this: