EVB gaat weer de wijken in en bezoekt Noord 3 en 4

Echt voor Barendrecht vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

EVB pakt de draad van de afgelopen jaren weer op en dus bezoeken wij alle wijken onder het motto ‘DE WIJKEN IN’. Zaterdag 20 oktober wordt tussen 10 en 12 uur Noord 3 en 4 bezocht.

Noord 3 en 4 zijn voornamelijk gerealiseerd in de jaren zestig. Op loopafstand liggen zowel een tweetal winkelcentra (o.a. supermarkten) als het NS-station. Er zijn tal van voorzieningen in de wijk of in de nabijheid, zoals lagere scholen, sporthallen en diverse medische voorzieningen. Deze zijn deels ondergebracht in de MFA Kruidentuin, die in 2016 gereedkwam.

Een flink deel van met name Noord 3 heeft als bestemming gevarieerde woningbouw voor ouderen gekregen. Daar maakt woonzorgcentrum Borgstede eveneens deel van uit. Noord 3 en 4 zijn rustige en gevarieerde wijken met veel groen. Dat maakt het aantrekkelijk om er te wonen. Voor de nabije toekomst staan de bouwprojecten Stationstuin en Kruidenmeester op de agenda. Maar er valt zeker ook wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving of bijvoorbeeld de veiligheid en het parkeren in de wijk (blauwe zone).

Over deze onderwerpen en meer wil EVB graag met de inwoners van Noord 3 en 4 in gesprek. Uiteraard kunnen inwoners EVB ook weer bezoeken in onze geel-zwarte campagnewagen. Deze staat opgesteld in de Kruidentuin.