EVB ‘daar bij de Waterkant’

Toen de beroemde zanger/gitarist van het levenslied wijlen Eddy Christiani (1918-2016) in 1953 het bekende “daar bij de Waterkant” componeerde, had hij niet kunnen bevroeden dat Waterkant de eerste officiële wijk van Barendrecht-Carnisselande zou worden.

EVB toog zaterdagochtend 8 april 2017 in het welbekende geel de wijk Waterkant in, om met inwoners het gesprek aan te gaan over hun leefomgeving en de gemeente Barendrecht. De bus was geparkeerd op de hoek Weerkant / Kuilkant.

Net als in andere wijken in Barendrecht, zijn bewoners van de wijk Waterkant al met al erg tevreden met hun woonomgeving. Er zijn behoorlijk wat bewoners die er al vanaf de oplevering van de eerste woningen (omstreeks het jaar 2000) met plezier wonen. Aandachtspunten zijn er vooral op het gebied van veiligheid. Onder andere gevoed door recentelijke nieuwsberichten over overlast rondom het Middeldijkerplein. EVB kreeg een aantal goede suggesties op het gebied van buitenruimte, van lantaarnpalen waar de kappen regelmatig afwaaien, rolstoelvriendelijkheid en het opruimen van zwerfvuil.

Veel bewoners uitten zorgen over de windturbineplannen langs de Oude Maas, die behoorlijke impact op hun woon- en leefomgeving kunnen hebben. Vooral in de appartementen die erop uit kijken. Positief zijn veel ouderen over het vrij reizen voor AOW-gerechtigden. Met de tram en bus ben je zo in de stad of het dorpscentrum. Maar ook werd aandacht gevraagd voor meer mogelijkheden voor activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar, naast sportclubs.

EVB heeft op basis van een aantal suggesties van inwoners, schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W. Op onze website rapporteren we te zijner tijd over de antwoorden.

Via deze link kunt u de vragen lezen:  EVB stelt vragen na bezoek Waterkant

Share this: