EVB bezoekt Vrijenburg Noord en Oost

Echt voor Barendrecht (EVB) vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

Dit keer wordt het noordelijk en oostelijk deel van de wijk Vrijenburg bezocht. Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden – herkenbaar aan de gele jasjes – is op zaterdag 13 april onder het motto ‘DE WIJKEN IN’ tussen 10 en 12 uur present.

Vrijenburg is zo’n vijftien jaar oud. Er zijn veel dingen die goed zijn georganiseerd in deze wijk. Maar er is anderzijds altijd wel wat te verbeteren. Onderhoud buitenruimte, onveiligheidsgevoelens en verkeersveiligheid (o.a. te hard rijden in de wijk) waren nadrukkelijke thema’s bij ons bezoek in juni 2017. Over deze onderwerpen en meer wil EVB graag met de inwoners in gesprek en horen hoe zij over hun wijk en over Barendrecht denken; wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan. Onderwerpen zoals het nieuwe afvalbeleidsplan en de windturbines, gepland bij het Vaanplein, dus vlakbij de wijk, komen eveneens aan bod.

Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zelf op gesprek komen, in en om de bus, die geparkeerd wordt vlakbij CBS de Vrijenburg aan de Vrijenburglaan.