EVB bezoekt Noord 3 en 4

EVB vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten van de partij is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. Daarom bezoeken zij alle wijken onder het motto ‘DE WIJKEN IN’. Zaterdag 3 februari bezoeken zij Noord 3 en 4, uw wijk.

Echt voor Barendrecht is sinds de verkiezingen in 2014 met 9 van de 29 zetels goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad en heeft twee wethouders in het college van B&W. Raadsleden, wethouders, bestuur en actieve leden zijn zaterdag bij u in de wijk. En ook de geel-zwarte campagnewagen is van de partij…!

Noord 3 en 4 zijn voornamelijk gerealiseerd in de jaren zestig. Beide wijken zijn centraal gelegen in Barendrecht en worden in het noorden begrensd door de wijken Noord 2 en Binnenland, in het oosten door de Stationsweg en in het westen en zuiden door de Binnenlandse Baan. Op loopafstand liggen zowel een tweetal winkelcentra (o.a. supermarkten) als het NS-station. Er zijn tal van voorzieningen in de wijk of in de nabijheid, zoals lagere scholen, sporthallen en diverse medische voorzieningen. Deze zijn deels ondergebracht in de fraaie Multifunctionele Accommodatie aan de Kruidentuin, die in 2016 gereedkwam. Er is veel groen in de wijk.

Een flink deel van met name Noord 3 heeft als bestemming gevarieerde woningbouw voor ouderen gekregen. Daarvan maakt woonzorgcentrum Borgstede eveneens deel van uit.

Dat maakt het aantrekkelijk om er te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving of bijvoorbeeld de veiligheid en het parkeren in de wijk.

Over deze onderwerpen en meer willen wij met u in gesprek. Om te horen wat ú vindt van de wijk en hoe we het woon- en leefklimaat kunnen verbeteren. De tips en adviezen nemen wij mee als er in de gemeenteraad over plannen en maatregelen in de wijk moet worden besloten. Maar uiteraard willen wij ook over andere zaken in onze gemeente met u praten.

U kunt ons ook bezoeken in onze campagnebus. We parkeren in de Kruidentuin.

Vandaag is EVB dus in uw wijk. Maar ook ná vandaag blijven wij ons inzetten. Voor Noord 3 en 4 én voor alle andere wijken in Barendrecht!

Tot zaterdag!

Share this: