EVB bezoekt Buitenoord 1 en 3

Zaterdag 18 mei gaat EVB weer ‘De Wijken In’. Dit keer staat Buitenoord op de agenda. Gelet op de omvang van de wijk wordt het westelijk en oostelijk deel bezocht. Buitenoord 2 volgt op een latere datum. Een team van raadsleden, bestuursleden en overige leden – herkenbaar aan de gele jasjes – is tussen 10 en 12 uur present.

Echt voor Barendrecht (EVB) vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving.

Buitenoord 1 en 3 zijn gerealiseerd in de jaren zeventig respectievelijk begin jaren tachtig. De wijk als geheel is wandel- en fietsvriendelijk. De gedetailleerde inrichting met veel bloembakken, speelplaatsen, het groen en de waterpartijen geeft Buitenoord een eigen karakter. Ook zijn er veel voorzieningen (scholen, sporthallen, winkelcentra, Zuidpolder, Park Buitenoord enz.) in of net buiten de wijk. Dat maakt Buitenoord aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren.

Onderhoud buitenruimte, parkeren in de wijk en onveilige fiets- en wandelpaden waren nadrukkelijke thema’s bij het bezoek in februari 2018. Over deze onderwerpen en meer wil EVB graag met de inwoners in gesprek en horen hoe zij over hun wijk en over Barendrecht denken; wat er goed gaat, maar zeker ook wat er beter kan.

Er zal worden aangebeld, maar inwoners kunnen natuurlijk ook zelf op gesprek komen, in en om de geel-zwarte bus, die geparkeerd wordt op het parkeerterrein aan de Botter.

Share this: