Echt voor Barendrecht belt aan in Buitenoord

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat wij voor het laatst aanbelden tijdens een wijkbezoek. Sindsdien werd er als gevolg van de coronamaatregelen uitsluitend geflyerd bij wijkbezoeken en zat er altijd een telefoonteam klaar voor beantwoording van vragen. Maar zaterdagmorgen 25 september gaan wij weer volop ‘DE WIJKEN IN’ om te horen wat er speelt in de woon- en leefomgeving.

Bij een goedwerkende lokale democratie worden inwoners immers gehoord en betrokken bij de besluitvorming. Raadsleden, bestuur en vele actieve leden, herkenbaar aan de gele jassen, bezoeken dan tussen pakweg 10.00 en 12.00 uur Buitenoord 1 en 3 en bellen aan. De gele EVB-bus is eveneens weer van de partij en staat geparkeerd aan de Botter. Ook daar kan men terecht en met leden in gesprek gaan.

Buitenoord is een gevarieerde wijk met veel groen en heeft tal van voorzieningen op loopafstand. Maar er is altijd wat te verbeteren. Zo zullen onderwerpen zoals veiligheid, afvalbeleid, schone buitenruimte, bewonersinitiatieven en verkeersveiligheid ongetwijfeld ter sprake komen tijdens gesprekken met inwoners. Vragen kunnen ook op een later tijdstip per e-mail, WhatsApp of telefoon worden gesteld. EVB houdt overigens geen periodiek wijkspreekuur, maar is altijd voor inwoners bereikbaar! Via 0180-201020.  

Naast het wijkbezoek zal er ook een groep EVB’ers op pad gaan om zich over het zwerfafval in deze wijk te ontfermen.

Share this: