EVB: afgelasten ondernemersdebat gemiste kans

VBO BarendrechtEVB lijsttrekker van der Linden vindt het jammer dat het VBO debat is afgelast: “Vier jaar geleden was het toch één van de spectaculairdere debatten in Barendrecht, met hete hangijzers als Nieuw Reijerwaard en lokale inkoop hoog op de agenda”.

Het debat, georganiseerd door ondernemersvereniging VBO Freshworld, zou woensdagavond plaatsvinden in vernieuwd café de Uitspanning. Maar het gaat niet door bij gebrek aan belangstelling. Naar verluid waren er niet meer dan 30 aanmeldingen.

Van der Linden had graag de degens gekruist met politiek opponenten over economie en ondernemerschap, want er valt genoeg te bediscussiëren. Van der Linden: “Op het gebied van meer lokaal inkopen is de afgelopen vier jaar concreet resultaat geboekt. De winkelboulevards kunnen open op zondag, de gemeente koopt meer lokaal in en er is eindelijk enthousiasme voor de centrum aanpak vanuit de middenstand. Ook krijgt Dierenstein een flinke kwaliteitsinjectie. Verder gaat het in de AGF sector snel met de ontwikkelingen, ik had graag de visie EVB gegeven en met andere politieke partijen én de ondernemers in discussie gegaan.”

EVB heeft ondernemerschap hoog in het vaandel staan. De komende jaren willen we glasvezel internet zeker op bedrijventerrein actief stimuleren en we vinden dat de gemeente actief moet blijven werken aan een goede relatie met lokale ondernemers, dat is goed voor zowel de lokale economie als de werkgelegenheid.