Er komt een nieuw politiebureau in Barendrecht!

Het nieuwe regiokantoor van basisteam Oude Maas wordt gevestigd in Barendrecht. Dat werd onlangs bekend gemaakt door burgemeester Veldhuijzen. Hiermee gaat een grote wens van Echt Voor Barendrecht (EVB) in vervulling.

Het veiliger maken van Barendrecht is al jaren één van de speerpunten van Echt voor Barendrecht. Een volwaardig politiebureau waar inwoners persoonlijk aangifte kunnen doen kan hierbij helpen.
Raadslid Jonathan Vrijman:”Een gemeente van bijna 50.000 inwoners zonder politiebureau. Dat kan toch niet? Daarom hebben wij in 2020, toen wij hoorden dat de Nationale Politie de locatie voor een districtsbureau aan het heroverwegen was, een voorstel ingediend. In dit voorstel vroegen wij het college om proactief gesprekken met de nationale politie te gaan voeren met als doel om het districtsbureau naar Barendrecht te halen. Wij zijn enorm blij dat dat gelukt is.”

Het nieuwe regiokantoor van basisteam Oude Maas zal aan de Dierensteinweg in Barendrecht gevestigd worden. Door deze vestiging, die in een nieuw te bouwen pand komt, krijgen inwoners de mogelijkheid om persoonlijk aangifte te doen tijdens ruime openingstijden. Voor de politie zijn aanrijtijden kort vanwege de ligging nabij snelwegen. Vrijman: ”Een mooie eerste stap naar een veiliger Barendrecht.”

Share this: