Een verzorgde buitenruimte, doen we met elkaar!

Foto: Raadslid Esther van Vilsteren (midden) met René Schuurman en Karin Örs.

Een goed onderhouden buitenruimte zorgt voor een groter woonplezier. In ons Barendrecht hebben we mooie perken en parken. Passende planten, bloemen en veel bomen. En met een grote biodiversiteit! Barendrecht staat niet voor niets bekend onder de trotse bijnaam “Het groene hart van IJsselmonde”.

EVB doet haar uiterste best om de buitenruimte, met daarmee groenbeheer en -onderhoud te verbeteren samen met bewoners. We verbeteren het onkruidbeheer in de woonwijken, herstellen verzakte straten en breiden de zwerfafvalaanpak uit.

Hiervoor steken wij ook graag zelf de handen uit de mouwen, zoals tijdens onze wijkbezoeken waar wij tegelijk afval prikken, de buurtbewoners spreken en echt met onze “voeten in de klei” staan. Naast eigen initiatief, doen wij ook mee met initiatieven, zoals World Clean Up Day, waar wij in september met meerdere EVB raadsleden het zwerfvuil hebben weggehaald.

Op 18 maart 2023 staat de Landelijke Opschoondag gepland en gaan wij met een aantal EVB raadsleden, bestuursleden en actieve EVB’ers  leden zwerfafval opruimen op plekken waar bekend is dat er veel zwerfvuil aanwezig is. Al jaren doen wij mee en ook dit jaar, als grootste lokale partij, stropen wij weer de mouwen op.

Hopelijk zien wij u op zaterdag 18 maart, want naast het verzamelen van zwerfafval, gaan we graag met u het gesprek aan. U herkent ons aan de bekende gele jasjes. Tot dan!

Share this: