Echt voor Barendrecht teleurgesteld over staken bezwaar megawindmolens

bronvermelding foto: www.munters.com

De gemeente Barendrecht zal niet in beroep gaan bij het Europees Hof tegen de uitspraak van de Raad van State over de bouw van de megawindmolens langs de Oude Maas. Dat bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 juli jongstleden. Ook zal de gemeente Barendrecht geen stapsgewijze steun geven aan private stichtingen die dit wel doen. Oppositiepartij Echt voor Barendrecht (EVB) had hier het college toe opgeroepen, maar kreeg hiervoor geen steun van de zes coalitiepartijen.

Fractievoorzitter Lennart van der Linden: “Vorige week hebben wij in een motie het college opgeroepen om bij het Europees Hof in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Raad van State over de plaatsing van de windmolens. Verschillende door ons geraadpleegde juridische experts zagen hiervoor mogelijkheden. Uit juridisch advies dat het college heeft ingewonnen bleek dat private partijen meer kans maken om gelijk te krijgen bij het Europees Hof. In de raadsvergadering gaven de zes coalitiepartijen daarom aan geen brood meer te zien in een verdere procedure van de gemeente tegen de plaatsing van de windmolens. Wellicht begrijpelijk, maar onbegrijpelijker is het dat een motie die opriep om dan juist die private partijen met advies en een beetje geld te steunen direct wordt weggestemd. Dit terwijl de gemeente altijd zeer gebroederlijk met deze partijen tegen de windmolens heeft gestreden.”

De megawindmolens, ongeveer zo hoog als de Euromast, zullen snel langs de Oude Maas verrijzen. Initiatiefnemers Eneco en Renewable Factory willen namelijk volgend jaar al beginnen met de aanleg van de molens, recht tegenover Barendrecht.

Share this: