Echt voor Barendrecht bezoekt Oranjewijk

Bij een goedwerkende lokale democratie worden inwoners gehoord en betrokken bij de besluitvorming. Echt voor Barendrecht (EVB) treedt daarom al jaren in direct contact met inwoners om te weten wat er in de woon- en leefomgeving speelt. Bovendien wordt onder het motto “DE WIJKEN IN” door EVB maandelijks een wijk in Barendrecht bezocht. Op zaterdag 16 november tussen 10 en 12 uur bezoeken raadsleden, bestuur en actieve leden de Oranjewijk.

De Oranjewijk – vroeger ook wel aangeduid als Stationswijk of De Uitbreiding – is een van Barendrecht’s oudste wijken. Erg gevarieerd en met veel groen. Er zijn daarnaast een aantal primaire voorzieningen (supermarkt, basisschool, sporthal) binnen de wijk of net daarbuiten aanwezig. En het NS-station ligt op korte afstand. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving of bijvoorbeeld de veiligheid en het parkeren in de wijk.

Over deze onderwerpen en meer wil EVB met de inwoners van de Oranjewijk in gesprek. Om te horen wat zij vinden van hun wijk en hoe het woon- en leefklimaat kan worden verbeterd. Leden van EVB gaan langs de deuren, maar inwoners kunnen ook de bus bezoeken om daar in gesprek te gaan. De bus wordt geparkeerd aan de Marijkesingel.

Share this: