Echt voor Barendrecht bezoekt Nieuweland

Bij een goedwerkende lokale democratie worden inwoners gehoord en betrokken bij de besluitvorming. Echt voor Barendrecht (EVB) treedt daarom maandelijks in direct contact met inwoners onder het motto “DE WIJKEN IN’ om te weten wat er speelt in de woon- en leefomgeving. Op zaterdag 15 februari tussen 10 en 12 uur bezoeken raadsleden, bestuur en actieve leden het noordelijk deel van de wijk Nieuweland.

Nieuweland kwam tot stand in de periode 1990-1998. De ontwikkeling ging niet zonder slag of stoot. De oorspronkelijk geplande aanleg van het tracé van de HSL langs de A29 leidde tot een bestuurlijke aanvaring tussen Barendrecht en de provincie. Uiteindelijk werd het HSL tracé verplaatst en werd Nieuweland gerealiseerd. En hoe: met onder meer een supermarkt, sporthal Aksent en een centraal park zijn er veel voorzieningen in de wijk aanwezig. In 2017 ging de onderdoorgang A29 open voor autoverkeer. Maar er is ook altijd wat te verbeteren.

Over deze onderwerpen en meer wil EVB met de inwoners van Nieuweland in gesprek. Zij kunnen ook de gele EVB-bus bezoeken om daar in gesprek te gaan. De bus wordt geparkeerd halverwege de Serenadelaan.

Share this: