Echt voor Barendrecht bezoekt Meerwede Zuid-West

Bij een goedwerkende lokale democratie worden inwoners gehoord en betrokken bij de besluitvorming. Echt voor Barendrecht (EVB) treedt daarom ook al jaren in direct contact met inwoners om te weten wat er in de woon- en leefomgeving speelt. Bovendien wordt onder het motto “DE WIJKEN IN” door EVB maandelijks een (deel van een) wijk in Barendrecht bezocht.

Op zaterdag 14 september tussen 10 en 12 uur bezoeken raadsleden, bestuur en actieve leden het zuidwestelijk deel van de wijk Meerwede. In deze gezellige wijk omgeven door veel groen en brede singels loopt de sneltram, die Carnisselande met Rotterdam verbindt. Het winkelcentrum Carnisse Veste ligt aan de zuidrand van de wijk. Diverse andere voorzieningen liggen op loopafstand, zoals de wekelijkse markt op het Havenhoofd, diverse restaurants en tal van medische voorzieningen en andere faciliteiten (basisschool, sporthal e.d.). Dat maakt Meerwede aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving of bijvoorbeeld de veiligheid en het parkeren in de wijk.
Over deze onderwerpen en meer wil EVB met de inwoners van Meerwede in gesprek. Meerwede, de grootste wijk van Barendrecht, wordt door EVB in verschillende etappes bezocht om het contact met zo veel mogelijk inwoners mogelijk te maken. Leden gaan langs de deuren, maar inwoners kunnen ook de bus bezoeken om daar in gesprek te gaan. De bus wordt geparkeerd bij de kruising Avenue Carnisse/Zuidersingel.

Share this: