Echt voor Barendrecht bezoekt Lagewei, Vrouwenpolder en de buitengebieden

Aanstaande zaterdag bezoekt EVB de ‘jongste’ wijken Lagewei en Vrouwenpolder Daarnaast staan op deze dag ook de buitengebieden op de agenda. 

Een van de speerpunten van EVB is direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. Daarom bezoeken raadsleden, wethouders, bestuur en actieve leden van EVB al ruim een jaar alle wijken in Barendrecht onder het motto ‘DE WIJKEN IN’. Tussen 10 en 12 uur worden zaterdag dus Vrouwenpolder en Lagewei bezocht. Maar een deel van de groep gaat per fiets ook naar o.a. Noldijk, Zwingeldam, Achterzeedijk en Reijerwaardseweg.

Lagewei en Vrouwenpolder liggen ingeklemd tussen Middeldijk en Kilweg. Recreëren in de natuur kunnen inwoners op een steenworp afstand, want aan de zuidzijde ligt de Zuidpolder met o.a. kinderboerderij De Kleine Duiker en natuurspeelplaats Barendbos. Lagewei wordt gedomineerd door de campus met twee middelbare scholen. Verder heeft de wijk een kerk, jongerencentrum, sporthal en een Cruijff Court. Beide, nog niet voltooide wijken zijn nog geen tien jaar oud en aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen in de omgeving. Dat geldt uiteraard ook voor de buitengebieden

EVB wil daarover met de inwoners in gesprek. U kunt EVB zaterdag ook bezoeken in de bus, om daar met de leden in gesprek te gaan.
De bus zal geparkeerd staan bij de Hof van Maxima.

Zie ook echtvoorbarendrecht.nl/verkiezingen2018

Tot zaterdag!

Share this: