Echt voor Barendrecht bezoekt Dorpzicht en Bijdorp

EVB vindt dat bij een goed werkende lokale democratie, inwoners zich gehoord en betrokken voelen bij besluitvorming. Een van de speerpunten van onze partij is daarom direct contact met inwoners en weten wat er leeft in de woon- en leefomgeving. Daarom bezoeken wij alle wijken onder het motto ‘DE WIJKEN IN’. Vandaag bezoeken wij de wijken Dorpzicht en Bijdorp.

Leden van EVB gaan zaterdag 27 januari tussen 10 en 12 uur langs de deuren.

Dorpzicht, bestaat geheel uit koopwoningen met aan de noordrand een strook met bedrijfsactiviteiten. Aan de oostkant wordt de wijk begrensd door de 1e Barendrechtseweg, aan de zuidzijde door het oude centrum en aan de westkant door de wijk Bijdorp. Centraal in de wijk ligt het complex van de Stichting Yulius, specialist in geestelijke gezondheid.

Bijdorp bestaat uit twee delen. Ten noorden van de rondweg Henry Dunantlaan bevindt zich een bedrijventerrein en ten zuiden de woonwijk, bekend om zijn afwisselende woningaanbod en architectuur. De woonwijk wordt aan de zuidzijde begrensd door de Dorpsstraat en aan de westzijde eveneens door de eerdergenoemde rondweg.

Dorpzicht en Bijdorp beschikken naast een drietal kerken aan de zuidrand over een aantal sportvoorzieningen, terwijl primaire voorzieningen zoals winkelcentra (supermarkten), medische zorg en scholen zich op korte afstand bevinden. De wijken zijn wandel- en fietsvriendelijk en hebben elk een goed ontsluiting op de rondweg. Dat alles maakt Bijdorp en Dorpzicht aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen en de omgeving. Over deze onderwerpen en meer willen wij met u in gesprek. Om te horen wat ú vindt van de wijk en hoe we het woon- en leefklimaat kunnen verbeteren.

Maar uiteraard willen wij ook over andere zaken in onze gemeente met u praten. Vandaag is EVB dus in uw wijk. Maar ook ná vandaag blijven wij ons inzetten. Voor Bijdorp en Dorpzicht én voor alle andere wijken in Barendrecht!

U kunt EVB zaterdag ook bezoeken in de bus, om daar met de leden in gesprek te gaan.  De bus zal geparkeerd staan t.o. Yulius aan de Boerhaavelaan.

Tot zaterdag!

Share this: