Drukbezochte nieuwjaarsreceptie in De Beuk

Foto: Voorzitter Anita van Ewijk spreekt de aanwezigen in De Beuk toe.

Op vrijdagavond 5 januari hield Echt voor Barendrecht (EVB) haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in poppodium De Beuk. Een symbolische plek want ongeveer tien jaar geleden, op 3 december 2013, werd op deze plek de eerste officiële ledenvergadering van EVB gehouden.

Voorzitter Anita van Ewijk refereerde aan die heugelijke gebeurtenis in haar nieuwjaarstoespraak en blikte daarnaast terug op het jubileumjaar van EVB waarin journalist Jan Dijkgraaf het jubileumboek ‘Erop en erover’ over EVB schreef. Uiteraard werd er ook stilgestaan bij het overlijden van onze vice-voorzitter Piet van der Linden.

Het bestuur zette deze avond enkele gewaardeerde vrijwilligers in het zonnetje. Zo kregen de leden Lidie van den Broek en Henny Carlebur lof voor hun deelname aan de wijkbezoeken en werd John Schaap voor zijn creatieve bijdragen bedankt. Fractievoorzitter Miranda Mes werd in de bloemen gezet voor haar inzet in het leiden van de ‘twintigkoppige’ fractie van EVB.

Ook onze partijleider Lennart van der linden gaf een korte toespraak waarin hij een doorkijkje gaf naar de komende jaren. Zo worden er veel woningen bijgebouwd in Barendrecht en door de inzet van EVB heeft Barendrecht sinds 1 januari weer een eigen ambtelijke organisatie. Daarnaast sprak Lennart de hoop uit op meer financiering vanuit het Rijk, zodat gemeentes alle taken voor hun inwoners goed kunnen blijven uitvoeren.

Voor EVB was de nieuwjaarsreceptie een mooie afsluiting van een jubileumjaar. Niet in de laatste plaats door de medewerking van aanstormend Barendrechts talent, stand-upcomedian Luc Vermaat, die de zaal regelmatig flink aan het lachen kreeg.

Kijk hieronder naar enkele foto’s van de avond:

Share this: