Smitshoek

Smitshoek was heel lang een buurtschap, bestaande uit dijken met lintbebouwing. Eind jaren zestig traden er forse veranderingen op door de komst van de A15, waarvoor veel dijkwoningen moesten wijken. Begin jaren zeventig kwam hiervoor vervangende nieuwbouw. De wijk werd in de volksmond ‘De Put’ genoemd. Latere uitbreiding vond tegen de eeuwwisseling oostwaarts plaats. De wijken Smitshoek 1 en 2 worden in het westen en zuiden begrensd door de Bakkersdijk, aan de oostkant door de Smitshoekse Baan en in het noorden door de Carnisser Baan. Smitshoek is een wandelen fietsvriendelijke wijk met goede ontsluitingen. Het eigen karakter is voor een groot deel bewaard gebleven. De wijk heeft ook een prachtig sportcomplex, waarop onder meer voetbal en tennis zijn gehuisvest.

Diverse primaire voorzieningen, zoals winkelcentra (o.a. supermarkten), scholen, medische zorg en sporthallen zijn op korte afstand in Carnisselande en deels ook in Portland. Rotterdam is om de hoek en recreatiegebied Oude Maas (o.a. Koedoodse Grienden) is evenmin ver weg. Dat maakt Smitshoek aantrekkelijk om in te wonen. Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen en de omgeving.

Over deze onderwerpen en meer willen wij met u in gesprek. Om te horen wat ú vindt van de wijk en hoe we het woon- en leefklimaat kunnen verbeteren. Uw tips en adviezen nemen wij mee als er in de gemeenteraad over plannen en maatregelen in de wijk moet worden besloten. Maar uiteraard willen wij ook over andere zaken in onze gemeente met u praten.

Op deze pagina vind u meer informatie over de bezoeken die de EVB aan Smitshoek gebracht heeft. Uiteraard blijven wij ons continu inzetten voor Smitshoek én voor alle andere wijken in Barendrecht!

Mocht u contact met ons op willen nemen om tips of adviezen te delen dan kan dat via ons contactformulier op de website. Schroom niet, u krijgt altijd een reactie!

Echt voor Barendrecht bezoekt Smitshoek

EVB: dé lokale en betrouwbare politieke partij van Barendrecht

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.