Centrum

In de wijk Centrum neemt het winkelcentrum met als hoofdaders de Middenbaan en ’t Vlak een dominante plaats in. De noordrand van de wijk wordt gevormd door de Binnenlandse Baan. De 2e Barendrechtseweg begrenst de westzijde, terwijl de Buitenlandse Baan en Lindehoevelaan de zuid- en oostzijde vormen. In het westelijke deel van de wijk, de Driehoek, liggen De Baerne en ’t Trefpunt, waar kunst en muziek de boventoon voeren. Noordelijk daarvan vormt Het Kruispunt met o.a. theater en bibliotheek het fraaie sluitstuk van het trio cultuurcentra in het hart van
Barendrecht. Uiteraard zijn er ook tal van andere voorzieningen in de wijk of op korte afstand te vinden. Dat alles maakt de wijk Centrum aantrekkelijk – zeker ook voor ouderen – om in te wonen.

Maar er is ook altijd wel wat te verbeteren aan de voorzieningen en de omgeving. De nieuwe centrumaanpak (in 2015 gestart) is zichtbaar in uw wijk. Er worden woningen gebouwd op de voormalige postkantoorlocatie en er zijn plannen voor de van-der-Jagt-locatie. Ook is de Binnenlandse Baan verlegd. Tenslotte staat de toekomst van ’t Trefpunt binnenkort op de agenda van de gemeenteraad.

Over deze onderwerpen en meer willen wij met u in gesprek. Om te horen wat ú vindt van de wijk en hoe we het woon- en leefklimaat kunnen verbeteren. Uw tips en adviezen nemen wij mee als er in de gemeenteraad over plannen en maatregelen in de wijk moet worden besloten. Maar uiteraard willen wij ook over andere zaken in onze gemeente met u praten.

Op deze pagina vind u meer informatie over de bezoeken die de EVB aan Centrum gebracht heeft. Uiteraard blijven wij ons continu inzetten voor Centrum én voor alle andere wijken in Barendrecht!

Mocht u contact met ons op willen nemen om tips of adviezen te delen dan kan dat via ons contactformulier op de website. Schroom niet, u krijgt altijd een reactie!

EVB bezoekt de wijk Centrum

EVB: dé lokale en betrouwbare politieke partij van Barendrecht

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.