Buitengebieden

De buitengebieden van Barendrecht zijn minstens zo belangrijk als alle overige wijken die de EVB bezocht heeft in Barendrecht.  Er is in de buitengebieden geen sprake van een wijk of meerdere wijken, maar veelal van dijken en straten met verspreid liggende woningen of met lintbebouwing. Ook het recreatiepark aan de Oude Maas valt onder de verzamelnaam ‘buitengebied’.

Maar wat zijn nu eigenlijk onze buitengebieden? Dat zijn aan de zuidkant van onze gemeente de Achterzeedijk, Koedoot, Ziedewijdsekade, Zwingeldam en een deel van de 3e Barendrechtseweg. Aan de oostzijde is dat de Noldijk en delen van de Ziedewijdsedijk, Stationsweg en Gebroken Meeldijk. Onder het noordelijk buitengebied vallen o.a. Kooiwalweg, Wester-Hordijk, Reijerwaardseweg en Dordtschestraatweg.

Iedere dijk, iedere weg en iedere straat in de buitengebieden heeft haar eigen plus- en minpunten. Zo zijn de beoogde megawindturbines langs de Oude Maas bijvoorbeeld een grote bron van zorg of ergernis voor met name de bewoners aan de zuidrand. Bewoners in bijvoorbeeld het gebied rond winkelboulevard Reijerwaard zullen tegen andere problemen aanlopen. Er valt in elk geval altijd wel wat te verbeteren.

Over deze onderwerpen en meer willen wij met u in gesprek. Om te horen wat ú vindt van de wijk en hoe we het woon- en leefklimaat kunnen verbeteren. Uw tips en adviezen nemen wij mee als er in de gemeenteraad over plannen en maatregelen in de wijk moet worden besloten. Maar uiteraard willen wij ook over andere zaken in onze gemeente met u praten.

Op deze pagina vind u meer informatie over de bezoeken die de EVB aan de Buitengebieden gebracht heeft. Uiteraard blijven wij ons continu inzetten voor de Buitengebieden én voor alle andere wijken in Barendrecht!

Mocht u contact met ons op willen nemen om tips of adviezen te delen dan kan dat via ons contactformulier op de website. Schroom niet, u krijgt altijd een reactie!

EVB: dé lokale en betrouwbare politieke partij van Barendrecht

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.