Buitenbad binnen handbereik!

Foto: Ad van Koppen

Het college van B&W heeft drie mogelijke uitbreidingsscenario’s onderzocht voor het Inge de Bruijn zwembad. In alle drie de scenario’s wordt het buitenterrein van het zwembad voorzien van een waterspeeltuin, spraypark en speeltoestellen. Bovendien wordt de horecavoorziening aangepast om zowel binnen- als buitengasten van dienst te kunnen zijn.

Het eerste scenario omvat daarbij nog de bouw van een overkapping op het terras bij het zwembad, die bij mooi weer geopend kan worden. Ook wordt er een minigolfbaan toegevoegd, maar er is geen buitenzwembad in dit scenario.

In het tweede scenario wordt een buitenbad gerealiseerd met een opklapbare overkapping voor zonnige dagen. Een extra glijbaan bij het bestaande binnenbad is als mogelijkheid overwogen. Dit is ook het voorkeursscenario van het college.

Het derde scenario betreft de plaatsing van een zwembad op de ligweide, zonder overkapping. Hierdoor zou dit buitenbad gedurende ongeveer drie tot vier maanden per jaar beschikbaar zijn voor bezoekers. Binnen wordt een extra waterglijbaan toegevoegd.

De drie scenario’s worden binnenkort besproken in de gemeenteraadscommissie Algemene Zaken & Financiën. In november zal de gemeenteraad de begroting voor 2024 behandelen. Dan kan ook worden besloten om het buitenzwembad op te nemen in de begroting, zodat de bouw nog in 2024 van start kan gaan.

Share this: