Borgstede: weer dé parel van Barendrecht!

Foto: Schets nieuwbouw Borgstede (via website Laurens)

Waardig oud worden in eigen dorp! Voor Echt voor Barendrecht (EVB) was dit uitgangspunt de drijfveer voor onze jarenlange inzet voor een eigentijds Borgstede met een laagdrempelig dienstencentrum. We zijn van ver gekomen. Zo was het in 2017 nog maar de vraag of het sterk verouderde woonzorgcentrum Borgstede behouden zou kunnen blijven voor Barendrecht!

We kwamen daarom in actie en hebben er bij de toenmalige wethouder niet alleen op aangedrongen om zich sterk te maken voor het behoud van Borgstede, maar kwamen ook met een eigen toekomstvisie voor Borgstede. Deze toekomstvisie werd, ondanks dat EVB vanaf 2018 gedwongen in de oppositiebankjes zat, toch door bijna de hele raad gesteund. De kern van onze visie was: Borgstede moet niet alleen in Barendrecht blijven, maar ook weer de parel van Barendrecht worden!

Mede dankzij deze toekomstvisie en onze onophoudelijke inzet en aandacht voor Borgstede in de gemeenteraad en in samenwerking met Woonzorg Nederland en Laurens ging in januari 2022 de eerste paal voor deel 1 van de nieuwbouw van Borgstede de grond in. De bouw verloopt gefaseerd om de bewoners zo min mogelijk te belasten.

En vandaag is weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Alle bewoners zijn namelijk verhuisd naar hun nieuwe kamers. Dat zal mogelijk even wennen worden, maar nu dit deel is afgerond kunnen we met trots zeggen dat Borgstede weer de parel van Barendrecht wordt!

Share this: