Boek op komst over geschiedenis EVB

Binnenkort verschijnt onder de titel ‘Erop en Erover’ een boek over de geschiedenis van de Barendrechtse politieke beweging Echt voor Barendrecht. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van EVB op 10 juni. En is vanaf maandag 12 juni verkrijgbaar bij de Read Shop Barendrecht aan de Middenbaan.

In ‘Erop en Erover’ wordt aan de hand van de archieven van de twee politieke voormannen die EVB sinds de start heeft gehad, Dirk Vermaat en Lennart van der Linden, teruggeblikt op tien turbulente jaren. Dat EVB de Barendrechtse politiek volledig op zijn kop heeft gezet, weet iedereen. Maar Vermaat en Van der Linden geven onthullende inkijkjes in hoe het achter de schermen is gegaan in goede en slechte tijden. Daarnaast leggen ze uit welke factoren er allemaal voor hebben gezorgd dat EVB bij de laatste verkiezingen 20 van de 29 raadszetels heeft behaald én hoe het kan dat zij de boel, in tegenstelling tot veel lokale partijen elders in het land, wel bij elkaar weten te houden.

Lennart van der Linden: “Dit boek beschrijft hoe EVB politiek geschiedenis schreef. Toegankelijk, met een vleugje branie en humor. Een must-read voor iedereen met interesse in lokale politiek!”

‘Erop en Erover’ heeft als ondertitel ‘Hoe EVB Barendrecht veroverde’ en is geschreven door Jan Dijkgraaf, die eerder onder meer journalist was bij het Rotterdams Nieuwsblad en schrijver is van de boeken over de familie Meiland. Zijn motivatie om dit boek te schrijven: “Nieuwsgierigheid naar dit succesverhaal! En mijn moeder komt van Barendrecht…”

Share this: