Bezoek aan de hulpdiensten

Onze raadsleden Hans Heiden en Jonathan Vrijman waren recent op werkbezoek bij de Barendrechtse hulpdiensten. Beide raadsleden zijn binnen de fractie woordvoerder op Handhaving & Veiligheid.

Zo werd er kennisgemaakt met Rick Koedood van het Barendrechtse brandweerkorps. Waarbij de uitnodiging om een rit te maken met een brandweerauto uiteraard met beide handen aangegrepen. Dit gaf Hans en Jonathan ook direct duidelijk inzicht waar ons vrijwillige brandweerkorps mee te maken heeft wanneer ze uitrukken.

Ook werd er een bezoek gebracht aan de korpsleiding van de politie-eenheid Oude Maas, waar Barendrecht onder valt. Dit vond plaats in het huidige politiebureau in Ridderkerk. Er volgde een goed gesprek met teamchefs Danielle Luijendijk en Erik Verkade. Daarbij werd een duidelijke uitleg gegeven in wat voor complex gebied ons politiekorps opereert en hoe dit is ingericht. Uiteraard werd ook over het nieuwe politiebureau besproken dat over twee jaar in Barendrecht zal komen.

En last but not least, was er een ontmoeting met de manager Operationele Ambulancezorg, Gerald van Koeveringe van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond dat gevestigd is aan de Berlau. Hier werd een verhelderende presentatie gegeven over hoe deze dienst is georganiseerd en hoe de situatie momenteel is in Barendrecht. Hierbij werden ook eventuele verbeterpunten gepresenteerd.  

De bezoeken werden door de hulpdiensten zeer gewaardeerd. En met de verworven kennis kunnen Hans en Jonathan hun taken in de gemeenteraad nog beter uitvoeren. Veiligheid is tenslotte een van de speerpunten van EVB en van ieders belang!

Share this: