Betere ondersteuning voor organisaties van evenementen

Ons raadslid Els Schaap op het Winterfeest

Bij het organiseren van kleinschalige evenementen in Barendrecht komt steeds meer kijken.
Zowel qua regels als qua spullen. Zo gaven de organisatoren van de Barendrechtse Kunstmarkt in september nog aan, vanwege de vele gemeentelijke regels met de organisatie te stoppen. Dat is wat ons betreft een onwenselijke situatie. We hebben daarom samen met de SGP/CU en het CDA voorgesteld dat er een gemeentelijk standaardpakket komt, waar organisatoren van kleinschalige initiatieven gebruik van kunnen maken.
Dit voorstel is in de gemeenteraadsvergadering van 30 november aangenomen.

Het zogenaamde evenementenpakket bestaat onder andere uit brandblusapparaten, hekken en verkeersborden. Zodat organisatoren dit niet allemaal zelf hoeven te huren of te kopen, maar nu van de gemeente in bruikleen kunnen krijgen. De burgemeester gaf, bij een eerdere behandeling van het voorstel in een commissievergadering, al aan dat ook de gemeentelijke begeleiding bij de organisatie van kleine evenementen in de toekomst gaat worden verbeterd.

Ons raadslid Els Schaap is tevreden: “Door de introductie van dit gemeentelijk evenementenpakket nemen we een deel van de belemmeringen voor de organisatie van kleine evenementen weg. We hopen dat Barendrechters zo de komende jaren ook weer van veel mooie lokale evenementen kunnen genieten!”

Share this: