Betaalbare woningen voor Barendrechters

Foto: Braakliggende grond in Lagewei

Echt voor Barendrecht maakt zich hard voor meer betaalbare woningen voor Barendrechters. Daarom hebben wij recent een voorstel van het college om dure woningen aan de Middeldijk te bouwen teruggestuurd. De gemeente moet meer de leiding nemen om dure woningbouwplannen te voorkomen en de realisatie van betaalbare woningen af te dwingen bij de ontwikkelaars. De uitvoering hiervan krijgt direct handen en voeten.

EVB is blij met het bericht van het college dat er volgend jaar gestart wordt met de bouw van 90 woningen in de wijk Lagewei. De grond ligt hier al jaren braak terwijl hier gewoon gebouwd kan worden. En dat met een enorm tekort aan woningen! Het vorige college bleef hangen in vergaderen en plannen maken. Het nieuwe college pakt direct door: 31 sociale huurwoningen, 26 betaalbare huurwoningen, 15 betaalbare koopwoningen, 7 middeldure woningen en een aantal vrije sector. Daarbij wordt tevens een ander belangrijk punt uit ons verkiezingsprogramma direct toegepast: bij de toewijzing van de woningen krijgen Barendrechters zoveel mogelijk voorrang.

De komende tijd zal de fractie van EVB het college vragen om een overzicht van locaties waar in Barendrecht nog gebouwd kan worden. Hiernaast willen we dat de gemeente initiatiefnemers gaat ondersteunen bij de realisatie van plannen. Zodat er snel op meer plaatsen betaalbare woningen gebouwd kunnen worden. Want de komende 4 jaar geldt in Barendrecht: minder vergaderen en meer bouwen.

Share this: