Echt voor Barendrecht

Partijfilosofie

Politiek kent vele stromen en ideologieën. De sociaal democratie, het liberalisme, de groenen, de christelijke stromingen enzovoort. Er zijn zelfs stromingen die dieren op de eerste plaats zetten. Afijn, het gevolg ziet u wekelijks in de peilingen: een landelijk versplinterd landschap en als we niet oppassen een onbestuurbaar land.

EVB doet daar niet aan mee. Onze partij is onafhankelijk van het landelijk gekonkel en plaatst slechts het belang van Barendrecht en haar inwoners voorop. Onze filosofie wijkt sterk af van de wijze waarop landelijke partijen opereren, georganiseerd zijn en communiceren.

Wij zijn van mening dat iedere Barendrechter prima in staat is om zich een mening te vormen over allerhande vraagstukken en dat die
inwoners dan ook betrokken moeten worden bij (politieke) besluitvorming. Niet eens in de vier jaar bij de gang naar de stembus, maar doorlopend. Dát is de enige manier om politiek en democratie weer dichter bij de inwoners te brengen.

Barendrecht is een gemeente met uitstekende voorzieningen op het gebied van o.a. sport, vrije tijd, cultuur en recreatie. Daarmee biedt Barendrecht een gemeente met een uitstekend woon- en leefklimaat.

Historisch had Barendrecht de bijnaam ‘het groene hart van IJsselmonde’. Een uitstekende bijnaam, die wat EVB betreft in ere hersteld mag worden.

Barendrecht telt bijna 50.000 inwoners en prijkt jaarlijks hoog in diverse lijstjes van economisch en maatschappelijk goed presterende gemeenten. Daar zijn we trots op.

Om dat te realiseren en op niveau te houden, opereert EVB volgens de volgende hoofdregels:

1 – Herkenbaar en dichtbij
We organiseren periodiek in de wijken discussieavonden met inwoners over actuele politieke thema’s. Onze wethouders en fractieleden zetten actuele onderwerpen uiteen. EVB vraagt input en legt uit hoe zij zelf tot bepaalde keuzes komt. Dichtbij, transparant en duidelijk.

2 – Ieder lid telt mee
We zijn een zeer actieve partij. EVB heeft op dit moment twee wethouders, negen fractieleden en een actief bestuur van minimaal vijf leden, die als spreekbuis van en naar haar omvangrijke achterban fungeert. Bij EVB telt ieder lid mee. Periodiek, maar zeker ook tussentijds wanneer omvangrijke vraagstukken zich aandienen, organiseren we partijbijeenkomsten en achterbanraadplegingen.

3 – Klare taal
Wij ergeren ons aan politici die geen klare taal spreken. Wollig taalgebruik met als doel om om de hete brij heen te draaien, daar zijn we wars van. EVB staat voor helder communiceren. Direct, met af en toe stevige en uitdagende standpunten in de politieke arena. Maar wel altijd over de inhoud en niet op de man gespeeld.

4 – We zijn zeer actief in de lokale media en social media
In zowel geschreven als digitale media verschijnen regelmatig opiniestukken van bestuur en fractie. Onze wethouders schrijven columns over de dagelijkse praktijk in de lokale politiek. We proberen daarbij regelmatig te prikkelen. En om mensen geïnteresseerd en betrokken te houden bij de meest bereikbare
vorm van democratie: die op gemeentelijk niveau. We zijn daarnaast actief op social media: op Facebook, Twitter en via onze website. Niet alleen door te zenden, maar zeker ook door te ontvangen en de discussie daar aan te gaan en onze standpunten uit te leggen.

5 – Er valt wat te kiezen in verkiezingstijd
Dat politieke partijen in Barendrecht voor goede sportvoorzieningen zijn, dat de belastingen niet te hoog moeten zijn en dat de financiën op orde zijn, daar zul je weinig verschil van inzicht over tegenkomen in campagnetijd. Maar politiek is keuzes maken. EVB onderscheidt zich in verkiezingstijd met een aantal zeer heldere onderwerpen, zodat de inwoner werkelijk iets te kiezen heeft. Daarmee weet iedereen waar voor EVB de prioriteiten liggen voor de volgende vier jaar!

Barendrecht, 08.02.2016

EVB dé lokale en betrouwbare politieke partij van Barendrecht

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.