Barendrecht in het donker: wat doet de gemeente?

Foto: Lukas Stoermer

Op steeds meer plekken in Barendrecht doet de verlichting het niet. Juist op het moment dat het steeds vroeger donker wordt. Zo waren de afgelopen dagen onder andere problemen met de verlichting op de Ziedewijdsedijk, het Binnenhof, Tjalk, Kempenaar, Botter, Buitenlandse Baan en de Henri Dunantlaan. Op sommige plekken brandt soms al wekenlang de verlichting niet. EVB wil dat het college van B&W daarom actie onderneemt.

Op dit moment krijgen bewoners, nadat zij een melding hebben gedaan over verlichting die het niet doet, als antwoord van de gemeente dat Stedin het probleem zal gaan verhelpen. De gemeente handelt daarmee de melding af, terwijl de verlichting soms nog weken defect blijft. Dat moet volgens ons raadsleden Miranda Mes en Kevin van Bommel anders.

Zij willen dat de gemeente ook daadwerkelijk gaat monitoren of de problemen met de verlichting ook worden verholpen. Daarnaast vragen zij het college om eens in kaart te brengen waarom de verlichting op zo veel plekken hapert en wanneer de problemen zijn opgelost.

Terugkoppeling gemeente aan een bewoner na melding over defecte verlichting

Lees hier onze schriftelijke vragen:

EVB-Schriftelijke-vragen-openbare-verlichting-v1

Share this: