Bank voor de Boeg

Waarom de keuze voor dit onderwerp?
Enige tijd geleden hield EVB een politiek café voor de inwoners van woongebouw de Boeg in de wijk Buitenoord. De avond begon met een uitleg van onze wethouder Lennart van der Linden over wat de gemeenteraad, maar ook het college van B&W zoal doet.

Dit deed hij aan de hand van voorbeelden waarover de raad moet nadenken en tenslotte een besluit moet nemen, zoals bijvoorbeeld Het Kruispunt, gratis OV voor AOW-gerechtigden, onderwijs, de wegen in Barendrecht en uiteraard ook de Zorg.

Hij legde uit dat de landelijke politiek voor veel mensen vaak een ver-van-mijn-bed-show is, maar dat de gemeentepolitiek juist gaat over onderwerpen die dicht bij alle inwoners van Barendrecht liggen. Barendrechters kunnen daar zelf invloed op uitoefenen door in te spreken bij een commissievergadering of door zelf een idee aan te dragen bij de gemeente.

Wie heeft u gesproken?
Het was een drukke en gezellige boel bij het politiek café. De bewoners van de Boeg stelden veel vragen of uitten hun zorgen over bepaalde onderwerpen. Zo werden er veel vragen over de zorg gesteld. Als raadslid vond ik het waardevol om bij de mensen ‘thuis’ in de Boeg te komen en te horen wat hun zorgen zijn.

Er kwamen zeer praktische problemen op de ‘politieke tafel’: het aanleggen van een voorraad strooizout voor de stoepen en paden rond de Boeg, veel te hoge stoepranden voor de rollators op weg naar de MCD en het ontbreken van een rustbankje halverwege deze route. Allemaal vragen die echt met de dagelijkse praktijk te maken hebben. Veel vragen konden we ter plaatse beantwoorden, sommige vragen werden ‘meegenomen’.

Wat is het vervolg?
Met de bewoners van de Boeg hebben we besproken dat EVB het belangrijk vindt dat de lijnen tussen inwoners en de gemeente kort zijn. De bewoners hebben zelf actie ondernomen en hun verzoek om lagere stoepranden en een bankje neergelegd bij de gemeente. Op de achtergrond is door ons het proces bewaakt.

Inmiddels staat er een bankje halverwege de route van Woongebouw de Boeg naar de MCD en zijn de stoepranden in de klim naar de Ziedewijdsedijk verlaagd. De bewoners maken hier dankbaar gebruik van. Daar doen we het voor; de politiek dicht bij de inwoners en samen zorgen voor het beste resultaat!

Anita van Ewijk
raadslid Echt voor Barendrecht

Share this: