Snel actieplan nodig voor onze rondwegen

Echt voor Barendrecht (EVB) wil dat er snel een actieplan komt om de geluidsoverlast bij de rondwegen van Barendrecht te beperken. Op de rondwegen wordt namelijk veel te hard gereden en dat levert naast onveilige verkeerssituaties veel geluidsoverlast voor omwonenden op.

Uit de voorlopige resultaten van de snelheidsmetingen die EVB de afgelopen weken bij de rondwegen hield, blijkt dat er vooral hard wordt gereden op de Kilweg, Leedeweg en de Boezemweg. Maar ook op de Carnisserbaan, de Sweelincklaan, de Portlandse Baan en de Smithoekse Baan wordt flink doorgereden. Wat vooral in de avonden en de weekenden voor veel geluidsoverlast rond deze wegen zorgt.

Kilweg/Leedeweg/Boezemweg

Raadslid Miranda Mes: “De geluidsoverlast rond de Kilweg, Leedeweg en Boezemweg is al lang bij de gemeente bekend. Er is een handtekeningenactie geweest van omwonenden en de gemeenteraad heeft, op voorspraak van EVB en de VVD, in februari 100.000 euro vrijgemaakt om op deze en andere wegen met pilots te beginnen om de geluidsoverlast te beperken. Het college van B&W is echter nog met geen enkel plan gekomen.”

Volgens partijvoorzitter Roeland Bol, tevens initiatiefnemer van de snelheidsmetingen, zijn er veel mogelijkheden om de geluidsoverlast op de rondwegen te beperken. Bol: “Veel staat en valt natuurlijk met de handhaving van de maximale snelheden op deze wegen. Maar snelheidscontroles zijn in Barendrecht schaars. In Rotterdam is de gemeente samen met de politie inmiddels flink aan het werk om geluidsoverlast van auto’s en motoren aan te pakken. Zo worden in Rotterdam mobiele flitspalen ingezet en wordt er zelfs geëxperimenteerd met een lawaaiflitser. In Barendrecht lijkt echter een extra verkeersbord nog te veel gevraagd. Het is echt tijd dat het college van B&W nu eens aan de slag gaat, zodat bewoners bij de rondwegen niet weer in de zomer, vanwege de geluidsoverlast, noodgedwongen ramen en deuren dicht hoeven te houden.”

De volledige resultaten van het snelheidsonderzoek worden medio juli bekend gemaakt.

Share this: