Aanbesteding megawindturbines Vaanplein moet over!

Foto: Lina N.

De aanbestedingsprocedure voor megawindturbines bij Vaanplein in Barendrecht moet over. Dat vindt Echt voor Barendrecht (EVB). Vorige week legde adviesbureau Pondera na vragen van EVB haar adviestaken neer vanwege de schijn van belangenverstrengeling. Het bureau adviseerde zowel de gemeente als de winnaar van de aanbesteding. Ook wethouder de Jonge (GroenLinks) erkent dat de gang van zaken niet door de beugel kan.

EVB wil van wethouder De Jonge de absolute garantie dat de aanbestedingsprocedure eerlijk is verlopen. En zo niet, dat deze over wordt gedaan. Fractievoorzitter Lennart van der Linden wijst er op dat winnaars Statkraft en Pondera mogelijk beschikten over unieke informatie die Pondera had als belangrijkste windturbine adviseur van Barendrecht. Hij denkt dat andere marktpartijen voor 17 januari bezwaar aan zullen tekenen tegen de gang van zaken. En vraagt de gemeente om dat voor zijn.

Lennart van der Linden: “Dit is een ernstige kwestie en de gemeente moet nu doorbijten. Er moet grondig onderzoek naar deze gang van zaken komen en zo lang dat loopt, moet de gunning van deze aanbesteding worden aanhouden. Misschien moet de hele aanbesteding wel over worden gedaan.” Namens EVB heeft van der Linden schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Lees hier zijn vragen:

Schriftelijke-vervolgvragen-EVB-Pondera-klucht-Vaanplein

Share this: