8. Echt voor Bibliotheken

De bibliotheek in Carnisselande krijgt een kwaliteitsimpuls.  Een moderne en aantrekkelijke ontmoetingsplek voor jong en oud.

De bibliotheek leeft. Het was een voornaam verkiezingsthema in 2014. Een aantal maanden voor de verkiezingen besloot de gemeenteraad van Barendrecht dat de bibliotheek uit het Kruispunt moest verhuizen. Naar een veredelde bezemkast in de Baerne. EVB heeft dat besluit inzet gemaakt van de verkiezingen in 2014. En een terugkeer in het Kruispunt waargemaakt.

Én met resultaat. Sinds de modernisering van het Kruispunt is het ledental in Barendrecht met maar liefst 25% (!) gestegen. Naast het Kruispunt, heeft de bibliotheek een vestiging op het Middeldijkerplein in Carnisselande. Voor inwoners van Barendrecht en Rhoon-Portland. De gemeente Albrandswaard heeft besloten dat filiaal te willen opgeven en trekt de financiële steun daaraan in. Vergelijkbaar met wat zich in 2013 in Barendrecht afspeelde.

EVB vindt dat onbegrijpelijk en investeert liever in hoogwaardige voorzieningen, dan ze op te geven. Daarom willen we in 2018-2022 de bibliotheek in Carnisselande moderniseren. Het is een belangrijke voorziening voor de wijk en die mag wat ons betreft meer aandacht en uitstraling krijgen. Zodat het een prettige ruimte wordt om te verblijven: leren, lezen én ontmoeten.

Een moderne en toekomstbestendige bibliotheek als voorziening voor onze inwoners.
Wat EVB betreft gewoon een kwestie van beschaving!

Share this: