7. Sport en ontspanning

We realiseren meer hoogwaardige recreatie in Barendrecht. We investeren in sportvoorzieningen. Het Inge de Bruijn zwembad krijgt een buitenbad.

Barendrecht is een dichtbevolkt gebied, met veel bebouwing. Gelukkig liggen er ook een aantal mooie recreatiegebieden in en om onze gemeente. Denk aan de Zuidpolder (met het Barendbos en de Kleine Duiker), de Oude Maas (met het spoorlijntje), de Carnisse grienden en het Zuidelijk randpark. Echt voor Barendrecht ziet volop kansen om het recreatieaanbod in onze directe omgeving sterk te verbeteren. Zodat kinderen, ouderen en gezinnen dichtbij huis fijn kunnen recreëren. De bewegwijzering naar en aanduiding van deze locaties wordt verbeterd. We breiden hoogwaardige fiets- en wandelpaden uit als aantrekkelijk alternatief voor de auto.

We hebben verder de volgende concrete plannen:

Inge de Bruijn buitenzwembad
Ons zwembad draagt de naam van de op één na succesvolste Nederlandse Olympiër ooit: Barendrechtse Inge de Bruijn. We koesteren deze voorziening. En breiden deze uit met een buitenbad. Voor recreatief gebruik van jong en oud. En voor vereniging ZPB.

Aquarendrecht
EVB presenteerde afgelopen zomer het plan ‘Aquarendrecht’: het tunneldok langs de Oude Maas maken we toegankelijk voor hoogwaardige recreatie dichtbij. Met o.a. watersport, een duikschool, een strandje, horeca, een klimjungle, een drijvend zwembad en een uitkijktoren!

Ambitie voor sport
Onze sportverenigingen zijn sociale ontmoetingsplekken voor duizenden Barendrechters. De gemeente moet daarom proactief met onze ambitieuze verenigingen werken aan vernieuwing van accommodaties. En hen steunen met subsidiëring en financiering. Met extra oog voor de kleine sportverenigingen.

Waterpret
Op de autovrije pleinen ‘t Vlak en op het Havenhoofd worden ‘bedriegertjes’ aangelegd, voor water- en speelplezier van jonge kinderen in de zomer.

Openbaar sport- en spel
Naast prachtige sportcomplexen heeft Barendrecht een aantal openbare sportparkjes. Zoals Calisthenics op het stationsdak, bij het Cruijff Court Lagewei en tegenover de Gaatkensplas. En de Trimbaan. We gaan openbare buitensport uitbreiden. We leggen kleinschalig extra Jeu de Boules plekken aan, zetten meer openbare Schaaktafels neer en breiden hardlooproutes uit met goede aanduiding. Samen met inwoners!

Pendrechtse molen
De Pendrechtse molen uit 1731 staat er verlaten bij. Het gebied tussen de molen en de Vrijenburgweg oogt weinig inspirerend. Dat gebied gaan we daarom aantrekkelijk herinrichten.

Share this: