6. Echt voor een buitenzwembad

Goed voor jong en oud. EVB gaat voor een gezond, vitaal en sportief Barendrecht, met goede sport- en recreatievoorzieningen!

Echt voor Barendrecht ziet in een buitenzwembad met aangrenzende ligweide een prachtige voorziening met écht toegevoegde waarde voor Barendrecht. Onze gemeente is de afgelopen 15 jaar verdubbeld in omvang en – zeker in Carnisselande – is sprake van veel gezinnen en opgroeiende jeugd.

Qua locatie heeft EVB ook wel in gedachte, namelijk grenzend aan het Inge de Bruijn zwembad. Dat heeft een aantal voordelen:

  1. De locatie is zeer centraal gelegen;
  2. Er is voldoende beschikbare ruimte;
  3. Er staat al een goede (zwembad)organisatie;
  4. Het versterkt de functie en de exploitatie van het huidige zwembad, dat nu in de zomermaanden juist een bezoekersdip kent;

Maar er zijn ook alternatieven denkbaar! Zo vindt EVB dat de gemeente Barendrecht moet streven naar zwemwaterkwaliteit in onder meer de Gaatkensplas. En dat er serieus onderzoek gedaan moet worden naar het tunneldok langs de Oude Maas/ Heinenoordtunnel. EVB wil dat de gemeente Barendrecht in 2018-2022 met zowel het Waterschap als Rijkswaterstaat in gesprek en onderhandeling gaat hierover.

Kortom: unieke kansen voor hoogwaardige recreatieve voorzieningen in Barendrecht. Om óók dichtbij te genieten van de zomer!

Share this: